Licht; een vertelling (vanaf 12 jaar)

Licht; een vertelling

Licht; een vertelling  (12-100+)


Het verhaal over Licht begint bij het ontstaan van onze kosmos. Je krijgt als lezer alle ruimte om er wel of geen godsbeeld bij in te vullen; Licht kan God zijn, of bewustzijn of informatie-energie, hoe je het wilt interpreteren. Mystiek en wetenschap worden in deze vertelling wonderlijk knap met elkaar verweven.

Overal waar een druppel Licht valt, ontstaat een levensvorm: zon, maan, de aarde. Dan schept Licht het kind en 'uit Licht springt een levensvonk'. Het wordt een gezamenlijke levenstocht waarop het kind eindeloos veel vragen stelt die Licht geduldig beantwoordt. Beetje bij beetje wordt duidelijk hoe je kunt omgaan met jezelf, met anderen, met de aarde; hoe alles met alles verbonden is.

Wanneer het kind op het eind van het leven oud geworden is, een wijs geworden mens, wordt het grootste mysterie van ons bestaan ontsluierd: de dood.


BESTEL LICHT EEN VERTELLINGTip: Geef een Lichtpuntje cadeau

Licht; een vertelling is al honderden malen als lichtpuntje cadeau gegeven aan mensen die het moeilijk hadden: die bijvoorbeeld in de rouw waren, die worstelden met ouder worden, levensvragen of een burn-out.
Ook wie zoekt naar een nieuw verhaal van verbinding omdat onze huidige levenshouding problemen veroorzaakt op alle gebied (bijvoorbeeld de teruglopende biodiversiteit of de klimaatveranderingen) zal in Licht; een vertelling een vriend vinden die een helder beeld geeft van hoe het anders kan.
 

 

Wat vinden lezers?


"Erg mooi! Ik was onder de indruk van de manier waarop Licht en de mens samen de weg door het leven maken. Prachtig verwoord en mooi om te zien hoe Licht tot een religie-neutrale metafoor is gemaakt."

"
Licht... 'een vertelling'... Veel meer dan dat. Het is een verhaal. Een verhaal over bemoediging, hoop, puurheid, liefde, troost, omarming. Licht verwarmt je hart en ziel!"

"Mooi, dansend geschreven."

"Doorleefde wijsheid..."


 


 

Powered by webXpress