Sprankel (prentenboek)

Sprankel, de cirkel van het leven

Sprankel; de cirkel van het leven  (3-7 jaar)


Mensen, dieren, bomen en planten zijn met elkaar verbonden door het Licht dat in ons woont. In dit prentenboek wordt Licht verbeeldt als 'sprankeltje'. Of je dit begrip invult als bijvoorbeeld levensvonk, of liever religieus, is aan jou. 

Sprankel woont in de grote, gouden zee, samen met een heleboel andere Sprankeltjes. Op een dag wil hij een tijdje op de aarde gaan wonen. Maar wat zal hij worden? Een dier of een boom? Een klaproos of een haai? Een sneeuwvlok, een eekhoorntje of een nieuw kindje? Zijn vriendje Jona en hond Doedel gaan samen met hem op zoek.

De boodschap van het prentenboek: Jij bent ook een sprankeltje. Alle sprankeltjes horen bij elkaar, of ze nu een boom, een dier of een mens zijn. Ieder sprankeltje telt mee! Samen mogen we de aarde een beetje mooier en fijner maken... totdat we weer teruggaan naar de gouden zee.

BESTEL SPRANKELTip: Sprankel; de cirkel van het leven is een prachtig geboortecadeau! 

Voor de baby zelf zal het boek nog even in de kast moeten blijven liggen, voor broertjes of zusjes is dit prentenboek een feest om in te bladeren en uit voorgelezen te worden.

 


Wat vinden lezers?


"Echt een geweldig boek. Met prachtige illustraties en een mooi verhaal. De perfecte manier om kinderen kennis te laten maken met de cirkel van het leven. Het is zo mooi gedaan dat ik als moeder er tranen van in mijn ogen kreeg."

 

Het boek beleven:


Voor speeltips
download de pdf:  Sprankel als leeuw

 

 

Powered by webXpress